Παρασκευή, 24.09.2021, 3:25 πμ

Πάτρα: Τελευταίες προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου

02.08.2021 / 10:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3646638

Την προβολή της ταινίας «Μάρτιν Ίντεν» της περασμένης Πέμπτης 29 Ιουλίου στην περιοχή των Αραχωβίτικων σε ένα ιδιαίτερο χώρο ανάμεσα στα δέντρα και υπό τον ήχο των μηχανών του μεγάλου εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ ακολούθησε, με την ίδια επιτυχία και αποδοχή από τον κόσμο, η προβολή της ίδιας ταινίας στην πλατεία Θέας, χθες, Κυριακή 1 Αυγούστου.

Το κοινό του Δημοτικού Κινηματογράφου από τη μία ως την άλλη άκρη της Πάτρας, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς, τον Τζακ Λόντον, χάρις την εξαιρετική διασκευή και μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του από τον Πιέτρο Μαρσέλο.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ολοκληρώνει για φέτος το καλοκαίρι τον κύκλο προβολών του μετά από ένα ταξίδι εννέα κορυφαίων ταινιών σε 18 διαφορετικά σημεία της Πάτρας. Για την ακρίβεια την Πέμπτη 5 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία « Η Πηγή των Γυναικών» του Ράντου Μιχαλεάνου στον Ψαθόπυργο καθώς η προγραμματισμένη προβολή της στο συγκεκριμένο μέρος είχε αναβληθεί μετά από ξαφνική βροχόπτωση.

Έτσι το κοινό της Πάτρας θα έχει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ταινία, δυστυχώς πιο επίκαιρη από ποτέ, που παρουσιάζει τον συλλογικό αγώνα των γυναικών ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο ενάντια στη βία και τη  χειραφέτηση διεκδικώντας ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στη ζωή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα