Και στην Πάτρα σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ ενόψει του τελικού στο ΟΠΑΠ Arena

18.05.2024 / 13:00
nea-smyrni

Σήμα για κατάσταση επιφυλακής έχει αποσταλεί από την κεντρική ηγεσία της ΕΛΑΣ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις εν όψει του ευρωπαϊκού τελικού που θα δώσει ο Ολυμπιακός στις 29 Μαΐου, με την Φιορεντίνα στο στάδιο ΟΠΑΠ Arena.

Η Πάτρα και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας,  δεν αποτελεί εξαίρεση στο σήμα που έχει αποσταλεί, αφού στην περιοχή είναι γνωστό ότι υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ των οργανωμένων οπαδών στα τρία κλαμπ του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη στιγμή της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Ολυμπιακού, όπως είναι αυτός ο ευρωπαϊκός τελικός με την Φιορεντίνα, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο σπίτι της ΑΕΚ, είναι ένα στοιχείο που βάζει από μόνο του σε «κόκκινο» την κατάσταση επιφυλακής για την ΕΛΑΣ.

Δύο ομάδες ανταγωνιστικές, με δύο προέδρους που πρωταγωνιστούν στην οικονομική ζωή της χώρας και που έχουν μια άτυπη, αλλά ουσιαστική κόντρα μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τα ηνία της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου. Μια κόντρα που σε έναν μεγάλο βαθμό έχουν διοχετεύσει  στους οργανωμένους οπαδούς τους.

Η ακτίνα επιφυλακής

Στην Πάτρα η τοπική ΕΛΑΣ θα έχει αυξημένες περιπολίες στις περιοχές και στους δρόμους γύρω από τα τρία κλαμπ, δηλαδή στην Γούναρη και Χαραλάμπη όπου είναι το στέκι του Ολυμπιακού, στη Ζαΐμη όπου βρίσκεται το στέκι της ΑΕΚ, αλλά και στην Σαχτούρη στο στέκι του ΠΑΟ.

Επί της ουσίας η ακτίνα πάνω στην οποία θα υπάρχει αυξημένη επιφυλακή για τον φόβο μεμονωμένων ή και μαζικών επεισοδίων θα είναι αυτή των Ψηλαλώνια – Τριών Ναυάρχων και πλατεία Όλγας, ενώ θα γίνονται περιπολίες και σε μέρη που ίσως αποτελέσουν πιθανούς στόχους.

Πάνε στην Αθήνα

Σημειώνουμε ότι ο τελικός αυτός δύσκολα θα αλλάξει γήπεδο, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς φίλων και οπαδών του Ολυμπιακού για να ανέβουν στην Αθήνα και να δουν από κοντά τον τελικό.

Τέλος, είναι αρκετά πιθανό από πλευράς οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ σε περίπτωση που λάβουν αντίστοιχο σήμα να πάνε και αυτοί στην πρωτεύουσα προκειμένου να…  προστατεύσουν το γήπεδο τους από τυχόν βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα