Στο νοσοκομείο του Ρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας – Δηλώσεις συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές – «Μείνετε σπίτι σας» – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ | dete

Στο νοσοκομείο του Ρίου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας - Δηλώσεις συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές - «Μείνετε σπίτι σας» - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση σε όλους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να μείνουν σπίτι τους ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το ΠΓΝ Πατρών.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κ. Κικίλιας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως ήρθε να δει από κοντά «τη μάχη που δίνουν αυτή οι άνθρωποι» αναφερόμενος σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και της υγειονομικής περιφέρειες, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους, συνταχθείτε με τις οδηγίες των ειδικών και μείνετε σπίτι σας. Προστατέψτε τους γύρω σας».

Επιπλέον ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι στην Ελλάδα πάνω από 450 δείγματα εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό έχουν βγει αρνητικά, ωστόσο προειδοποίησε πως «η δυσκολία είναι μπροστά. Βλέπετε τι ανεπανόρθωτη ζημιά κάνει σε άλλες χώρες».

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΩΓΟΥ

"Το μήνυμα είναι μείνετε σπίτι σας , να είστε σε επαφή με τους γιατρούς σας και εδώ είμαστε εμείς για ο,τι δήποτε σοβαρό χρειαστεί". Αυτό επεσήμανε σε δήλωσή του ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος , την οποία έκανε μετά τη δήλωση στην οποία προέβη ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας από το νοσοκομείο του Ρίου, που επισκέφθηκε.

"Υπήρξε μια οργανωμένη ανταπόκριση πάνω στο κύμα που έπεσε στην περιοχή μας και αυτό αφορά όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων. Και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια όλους. Η κατάσταση θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ελεγχόμενη, έχουμε μπει σε μια σειρά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων , των ύποπτων επαφών και της ιχνηλάτησης. Περιμένουμε τις εξελίξεις , βρισκόμαστε σε μια καραντίνα. Όλοι στα σπίτια μας να λήξει το κύμα αυτό.

Το μήνυμα είναι  μείνετε σπίτι σας , να είστε σε επαφή με τους γιατρούς σας και εδώ είμαστε εμείς για ο,τιδήποτε σοβαρό χρειαστεί", είπε.

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ