Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Τα δάκρυα στέρεψαν”

17.05.2024 / 7:24
1715848335671blob

Ο Θεόδωρος Δεύτος για άλλη μια φορά θα βρεθεί στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο “Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου” (Αγίου Νικολάου 32), όπου θα δεχτεί φίλους και αναγνώστες και θα υπογράψει το νέο του συγκλονιστικό μυθιστόρημα. 

“Το αδιέξοδο ενός αντάρτη του Εμφυλίου, ένας έρωτας αναπάντεχος και μια αδερφική φιλία ανάμεσα σ’ έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο, τον Ευαγόρα και τον Μουράτ, που κράτησε μέχρι τέλους, συνθέτουν την ιστορία αυτή. Ο Ευαγόρας φεύγει για σπουδές στην Αθήνα και αφήνει πίσω του την όμορφη Κερύνεια και τους γελαστούς ανθρώπους της.

Μια νέα φιλία γεννιέται στην Αθήνα, μέσα στη δίνη της κοινωνικοπολιτικής αναταραχής, αλλά και ένας απρόσμενος έρωτας που θα καθορίσει για πάντα τη ζωή του. Όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, εντάσσεται στον αγώνα των Κυπρίων για απελευθέρωση του νησιού από τους Άγγλους δυνάστες.

 Παρότι οι άνθρωποι δεν είναι πια γελαστοί, πιστεύει μέχρι τέλους ότι ο εθνικός στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ένας τόπος, που σημαδεύτηκε για πάντα από την εισβολή του «Αττίλα». Ένα ταξίδι σε τόπους που μάτωσαν τις ψυχές των Ελλήνων και στέρεψαν τα δάκρυά τους. Μια ιστορία προδοσίας…” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα