Αισιοδοξία στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

17.05.2024 / 7:54
mitsotakis_katerini_intime.jpg

Αυξάνει την συσπείρωση και ανακτά τις δυνάμεις της στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές η ΝΔ.

Τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου η κυβερνητική παράταξη παρουσιάζει μία δυναμική που κάνει απολύτως εφικτό τον στόχο να καταγράψει ανάλογο ή και μεγαλύτερο ποσοστό από την αντίστοιχη εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Το κλίμα που μεταφέρουν τις τελευταίες ημέρες συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη από τις περιοδείες σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνεται από τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και δείχνουν τη ΝΔ στο όριο του 33% και πάνω, δικαιώνοντας την επιλογή του Πρωθυπουργού να θέσει από νωρίς τον συγκεκριμένο πήχη. Την αισιοδοξία αυτή μοιράζεται και ο ίδιος σε συνομιλητές του, καθώς εκτιμά ότι ο πήχης θα ξεπεραστεί. «Θα είμαστε δυνατοί και την επόμενη μέρα, θα είμαστε νικητές στις ευρωεκλογές και διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχουμε ήδη ξεκινήσει», δήλωσε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εκφράζοντας αυτή την αισιοδοξία.

Οι εταιρείες Marc (ΑΝΤ1), Alco (Alpha), Pulse (ΣΚΑΪ) και MRB (Open) στις τελευταίες εκτιμήσεις τους δίνουν άνετο προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύγκριση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33% με το ανώτατο όριο να βρίσκεται στο 35,9%. Στο 16% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 12,5% το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν της Alco για τον Alpha στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ έχει εύρος από 30,5% έως 34,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5 έως 17,5 και το ΠΑΣΟΚ στο 11,5 έως 14,5. Ενώ, η Marc, για λογαριασμό του ΑΝΤ1 δίνει ως μέση τιμή εκτίμησης ψήφου 33,8%, 15,2% και 12,2% αντίστοιχα.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, με τα διλλήματα να τίθενται πιο επιτακτικά και το ενδιαφέρον των πολιτών να αυξάνεται, υπάρχουν περιθώρια να αυξηθεί περαιτέρω η δυναμική που έχει αναπτύξει η ΝΔ. Άλλωστε, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους δείχνουν πως μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται από την δεξαμενή των ψηφοφόρων που στήριξαν τη συντηρητική παράταξη στις εθνικές εκλογές.

Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης αυξάνει την πίεση στα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ. «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και τις σχέσεις μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω ότι σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος», δήλωσε χθες από την Κατερίνη και κάλεσε τους πολίτες να διαχωρίσουν τον «πατριωτισμό στην πράξη» από τους «ψευτοπατριώτες» που διεκδικούν την ψήφο τους. «ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα της χώρας, σε αυτούς που ενίσχυσαν το κύρος της χώρας, σε αυτούς που μας επιτρέπουν πια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με νέα αυτοπεποίθηση. Σε αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν ότι διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και κορώνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις», τόνισε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα