Αύριο η ημερίδα για την θεραπευτική Ιππασία στην Πάτρα | dete

Αύριο η ημερίδα για την θεραπευτική Ιππασία στην Πάτρα

Η Θεραπευτική Ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία, με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, συναισθηματική, κοινωνική, κτλ) του θεραπεύομενου και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Σας προσκαλούμε στο χώρο της Σχολής Ιππασίας Πατρών στις Κυδωνιές του δήμου Ερυμάνθου, στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ., για να σας ενημερώσουμε για όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει το άλογο. Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Η Θεραπευτική Ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική, ολιστική, θεραπευτική προσέγγιση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι μια μορφή θεραπείας κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν θεραπευτικοί στόχοι χωρίς να αντικαθιστά τις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους, τις οποίες όμως συμπληρώνει.

Πρώτος ο Ξενοφώντας αναφέρθηκε στη Θεραπευτική Ιππασία με τον όρο «Ιπποθεραπεία» στο βιβλίο του «Περί Ιππικής Τέχνης». Ενώ ο Ιπποκράτης αναφέρει ότι: «η ιππασία στον καθαρό αέρα δυναμώνει τους μυς και τους κρατά σε καλή κατάσταση» .

Έρευνες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με το άλογο βοηθάει τα άτομα με κινητικές, νοητικές και ψυχολογικές δυσκολίες να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα βοηθά να αντεπεξέρχονται με μεγαλύτερη ευκολία σε καθημερινές βασικές δραστηριότητες.

Ενδείξεις της μεθόδου:

  1. Κινητικά προβλήματα
  2. Νοητικές αναπηρίες
  3. Ψυχολογικά προβλήματα
  4. Χρόνιες παθήσεις