Από το Αίγιο στην Φινλανδία – Δέκα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου | dete

Από το Αίγιο στην Φινλανδία - Δέκα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου

Δέκα μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Αιγίου ταξίδεψαν προ ημερών στη Φινλανδία, μαζί με Ιταλούς, όπου συμμετείχαν στη στρατηγική σύμπραξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους σε της πόλης Οουλου, για την ευαισθητοποίηση στην ένταξη και προσβασιμότητα σε χώρους πολιτιστικής - φυσικής κληρονομιάς, αλλά και να μπορέσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο τομέα.
Επισκέφτηκαν το Χωριό του Αγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι, πριν ενταχθούν σε διεθνικές ομάδες, με θέμα τις προσβάσιμες τουριστικές περιοχές της πατρίδας τους, αλλά και μεγάλη Φάρμα Ταράνδων του «Πουντατζάβρι». Τους τάισαν ενώ έκαναν σαφάρι πάνω σε έλκηθρο που έσερναν 5 σκυλιά Χάσκι σε χιονισμένο δάσος, ζώντας την πιο φανταστική εμπειρία τους.
Την ελληνική παιδαγωγική ομάδα αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί: Ηλ. Ανδρέου, Ν. Διαμαντόπουλος, Ηλ. Σπανός και οι μαθητές Π-Β. Γκοτσόπουλος, Γ. Φιλιππάτος, Ηλ. Αβράμη, Φ. Παπαγιαννοπούλου, Μ. Χρυσικού, Μ. Κορδού, Ειρ. Φιλιππάτου, Αλ. Καϊμάκη, Αν. Ανδριοσοπούλου και Μ-Λ-Σπ. Χριστοπούλου. Μαγδαληνή-Λυδία-Σπυριδούλα.