ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Η Δυτική Ελλάδα στο φως της διεθνούς προσοχής | dete

ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Η Δυτική Ελλάδα στο φως της διεθνούς προσοχής

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, πραγματοποιείται μεθαύριο Πέμπτη 21 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην άρτια διοργάνωση της τελετής.
Η Αφή της Φλόγας ξεπερνά φέτος τα στενά αθλητικά όρια και, μέσα από ένα πολυήμερο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων, προβάλλει παγκοσμίως τα ιδεώδη και τον πολιτισμό που γέννησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την ιστορία, τις ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας.
Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016», στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει το πρόβλημα της προσφυγιάς, το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή τη μεθαυριανή τελετή στην Ολυμπία, είναι αυτό της εκεχειρίας, που συνδέεται με τον Ολυμπισμό. «Στους πρόσφυγες πρέπει να συμπεριφερθούμε, ανυπόκριτα και ενεργώς, υπό όρους ανθρωπισμού, ο οποίος συνεπάγεται επίσης ανυπόκριτη αλληλεγγύη. Φοβικά σύνδρομα, που ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν στα κράτη και τους λαούς που θέλουν να συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Κίνημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες» αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παραστεί και στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 5:00 μ.μ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για ακουστεί σε όλο τον πλανήτη πανηγυρικά το μήνυμα: «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!».