ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα Μπουρμπούλια! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ | dete

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα Μπουρμπούλια! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

 

Στο Royal Theater - το παλιό Πτωχοκομείο Ακτή Δυμαίων 53- έναν υπέροχο νέο πολυχώρο που βρίσκεται στο ξεκίνημά του, θα πραγματοποιηθούν φέτος τα Μπουρμπούλια στο πλαίσιο των δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 , το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» . Μειωμένα λίγο στον αριθμό τους λόγω της ετοιμασίας του χώρου για την έναρξή του αλλά εξαιρετικά ανανεωμένα. Τα μπουρμπούλια πλαισιωμένα με μυστήριο αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού, που διέτρεξαν όλη την ιστορία του και συνεχίζουν.

Η λέξη Μπουρμπούλια προέρχεται ετυμολογικά από τον ήχο του νερού που βράζει και οι συγκεκριμένοι χοροί ονομάστηκαν έτσι, διότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία για την οργάνωσή τους. Έτσι  η πραγματοποίησή τους ήταν εύκολη, όπως και η προετοιμασία ενός νερόβραστου φαγητού. Αστική ενδυμασία για τους άνδρες, μαύρο ντόμινο για τις γυναίκες, σοκολάτες, κέρινα αυγά με κομφετί, σερπαντίνες.. κέφι πολύ και η συνταγή ήταν έτοιμη . Ο χορός αρχίζει..

Τα Μπουρμπούλια αναδεικνύουν την κάθε γυναίκα που συμμετέχει ως τον απόλυτο κυρίαρχο ενός ιδιότυπου γεμάτου μυστήριου καρναβαλικού φλερτ, εφόσον όλες οι γυναίκες υποχρεούνται να φοράνε ένα μαύρο λεπτό μακρύ ρούχο με κουκούλα-το Ντόμινο- και μάσκα που επιτρέπει να φαίνονται μόνο τα μάτια. Τα Μπουρμπούλια γεννήθηκαν μέσα από τους κοινωνικούς περιορισμούς της εποχής και αποτέλεσαν την μοναδική <<απόδραση>> της γυναίκας μέσα στον χρόνο.

 

Ο χορός πρωτοεμφανίστηκε το 1872 λίγο μετά την ολοκλήρωση του Δημοτικού Θεάτρου-έργο του Ερνέστου Τσίλλερ- και γινόταν απογευματινή ώρα, για να διευκολύνονται οι Πατρινές να λείψουν από το σπίτι τους με διάφορες προφάσεις. Διατηρώντας την ανωνυμία τους από τότε μέχρι και σήμερα χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, έμπαιναν στο χώρο του θεάτρου και επέβαλλαν τους δικούς τους κανόνες στην συναναστροφή τους με τους άνδρες , οι οποίοι γινόντουσαν σεβαστοί. Ο συγκεκριμένος χορός ήταν πολύ προχωρημένος για την εποχή του και αποτελούσε πόλο έλξης και περιέργειας για όλη την Ελλάδα. Ο άνδρας ντυμένος αστικά με κοστούμι και γραβάτα ή παπιγιόν, ήταν αυτός που πλήρωνε και είσοδο και τα ποτά. Για τις γυναίκες η είσοδος ήταν πάντα ελεύθερη, αρκεί να τηρούσαν τον κανόνα της ενδυμασίας. Για φέτος θα πραγματοποιηθούν τρία Μπουρμπουλια στο Royal Theater τις Τετάρτες 2 και 9 Μαρτίου και το τελευταίο Σάββατο 12 Μαρτίου το τελευταίο Μπουρμπούλι ανανεωμένο .

 

 

 

Οι επιχειρηματίες του Royal Theater στοχεύουν για φέτος να αναβιώσουν και να αναδείξουν την παλιά αίγλη και παράδοση των Μπουρμπουλιών που στον πυρήνα της έχει διατηρηθεί σε σύγχρονα πρότυπα. Θα ζητήσουν από τους άνδρες να τηρήσουν το έθιμο -ένδυμα βραδινό- και θα παρέχουν τη δυνατότητα στις γυναίκες να προμηθευτούν δωρεάν ντόμινο στην είσοδο , εάν δεν έχουν , μέχρι εξαντλήσεως.

 

 

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 9 το βράδυ μια μπάντα καθαρά Πατρινή θα κηρύξει την έναρξη των Μπουρμπουλιών αποτελούμενη από τους :

Γιώργος Παράμερος  - Κιθάρα και Τραγούδι

Μαρίτα Μιχαλοπούλου – Τραγούδι

Μαρία Φάκου – Τραγούδι

Ανδρέας Βούλγαρης – Πλήκτρα

Παναγιώτης Αθανασίου – Σαξόφωνο και Τουμπερλέκι

Αρτέμης Μπεκρόπουλος – Μπάσο

 

Όλα αυτά σε ρυθμούς καθαρά καρναβαλικούς , λάτιν και ότι πυροδοτεί το κέφι και την ανεμελιά έστω για λίγο .

 

 

Την επόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου την ίδια ώρα στις 9 το βράδυ η ίδια ορχήστρα θα συνεχίσει το γαϊτανάκι του κεφιού ενώ στις φετινές εκπλήξεις ανήκει η εμφάνιση των Γιώργου Πολυχρονιάδη , Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Λάκη Τζορντανέλι.  Οι τρείς τους θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη μουσική περιπλάνηση στο επίκαιρο παρελθόν και το ποιοτικό παρόν του Ελληνικού και Διεθνούς πενταγράμμου . Θα βιώσετε ένα γεφύρωμα των sixties με το σήμερα , που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ένα χωρίς διακοπή , ατελείωτο party , με επιτυχίες του ΄50 , ΄60 και ΄70 .

Back to the future με τα τραγούδια που λατρέψαμε και χορέψαμε όλοι.

Μεγάλες επιτυχίες των ΄΄Poll΄΄ αλλά και άλλα πολλά αγαπημένα όπως τα ‘’Θα μείνουμε πάντα παιδιά’’ , ‘’Τρελοκόριτσο’’, ‘’Το σχολείο’’, ‘’Το κορίτσι του Μάη’’, ‘’What a Wonderful Word’’, και ‘’Hard Day’s Night’’ .

Ένας καμβάς από αυθεντικές εκτελέσεις που έχουν γράψει ιστορία!!

Φίλοι όπως ξέρουμε από τη δεκαετία του ’60, οι Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης και Λάκης Τζορντανέλι , έχουν ενώσει τα τελευταία χρόνια τις φωνές τους μεταφέροντάς μας σε ένα μουσικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές μιας αξέχαστης εποχής .

Τα καλλίτερα μας χρόνια ξυπνάνε με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς , Γιώργο Πολυχρονιάδη , Λάκη Τζορντανέλι και Κατερίνα Αδαμαντίδου.

 

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ το τελευταίο της αποκριάς , στο Τελευταίο  Μπουρμπούλι , όπου το κέφι κορυφώνεται , ο Γιάννης Βαρδής και ο Γιώργος Λιανός με την ορχήστρα τους , θα μας ταξιδέψουν σε μία αξέχαστη Καρναβαλική Νύχτα . Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Λιανός και ο Γιάννης Βαρδής συνεργάζονται και εμφανίζονται μαζί με μουσικό αποτέλεσμα μαγικό !!!

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ξεκάθαρη αγάπη προς το καλό ελληνικό τραγούδι . Το αισθάνεσαι τόσο από την δισκογραφία τους όσο και από την παιδεία τους αλλά ιδιαίτερα στην περίπτωση του Βαρδή και από το DNA τους . Μετά τις συνεχόμενες Sold out εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Εξωτερικό θα είναι μαζί μας στο Τελευταίο Μπουρμπούλι για ένα ακόμη δυνατό Live σε ένα ξέφρενο καρναβαλικό πάρτυ , για να μας απογειώσουν .

 

Στις 2 και 9 Μαρτίου η είσοδος για τους άνδρες θα είναι 10 Ευρώ με ένα ποτό ενώ για τις γυναίκες θα είναι ελεύθερη αρκεί η ενδυμασία τους να είναι ντόμινο.

Στις 12 Μαρτίου το σκηνικό αλλάζει . Γίνεται πιο σύγχρονο . Η είσοδος για όλους άνδρες και γυναίκες θα είναι 15 Ευρώ με ένα ποτό εκτός από τις γυναίκες με ντόμινο , όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη .

 

 

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 2610-310.020

 

: Νο 1 ΦΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
            Νο 2 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΤΑ
Νο 3 ΠΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Νο 4 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ-ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΤΖΟΡΝΤΑΝΕΛΛΙ
Νο 5 ΛΙΑΝΟΣ - ΒΑΡΔΗΣ