ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Εβαλα το παιδί μου στην κατάψυξη γιατί δεν είχα χαρτιά να το θάψω! Η μητέρα μιλά στο DETE.GR | dete

ΠΑΤΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ: Εβαλα το παιδί μου στην κατάψυξη γιατί δεν είχα χαρτιά να το θάψω! Η μητέρα μιλά στο DETE.GR

Στο dete.gr μίλησε σήμερα η μητέρα που έβαλε το νεκρό μωρό της στην κατάψυξη, είδηση που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο. Οπως είπε πήρε σε ένα κουτί το νεκρό έμβρυο από το πρώην 409 Νοσοκομείο αλλά δεν είχε τα χαρτιά για την ταφή του. Ετσι δύο ημέρες μετά (και όχι δεκαπέντε όπως αρχικά εγράφη, σύμφωνα πάντα με όσα η ίδια υποστηρίζει) το έβγαλε από την κατάψυξη του ψυγείου της και χθες το έθαψε. "Οταν έλαβα τα χαρτιά το έθαψα κανονικά. Είναι δυνατόν να κραταω παιδι 15 μερες στην καταψυξη"; αναρωτηθηκε.

Δυστυχώς το Νοοσκομείο δεν είχε πράξει τα δέοντα, δεν είχε συνταχθεί πιστοποιητικό θανάτου κι έτσι χρειάστηκε η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπου για να γίνει η ταφή.

Το δράμα όμως για την μητέρα συνεχίζεται. Επισκεπτόμενη άλλο γυναικολόγο διαπιστώθηκε πως κατά την αφαίρεση του νεκρού εμβρύου, δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς το περιστατικό. Η γυναίκα έχει υπολείμματα και κινδυνεύει η ζωή της. Ετσι θα υποβληθεί σε εκ νέου επέμβαση. Η γυναίκα έχει άλλα πέντε παιδιά 5 - 12 ετών. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν περιγράφεται ως τραγική, μάλιστα τα παιδιά της πηγαίνουν σχολείο, όμως η ίδια είναι ένα τραγικό πρόσωπο που έχει υποστεί και υφίσταται πολλά στην ζωή της.