«Παιδιά από την Πάτρα»: Το δημοφιλέστερο ίσως λαϊκό συγκρότημα των 80ς

07.02.2021 / 11:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ppfrzibcmj57206e30632da

Τα παιδιά από την Πάτρα, είναι ίσως το δημοφιλέστερο λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80. Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα.

Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι).

Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα που τότε βρισκόταν στην Οβρυά, συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.

Πρώτα γνωρίστηκαν μεταξύ τους οι Καρελάς και Παπαγεωργίου, όπου αποφασίζουν να δουλέψουν παρέα με άλλους δυο φοιτητές ,ερασιτέχνες μουσικούς σε ταβέρνα της Πάτρας.

Τα παιδιά από την Πάτρα - Το ξεκίνημα στην Οβρυά και η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος τις περασμένες δεκαετίες

Ένα βράδυ του 78′ ,τους ακούει ο Δεληκούρας ο οποίος ενθουσιάζεται και τους προτείνει να εμφανιστούν μαζί την επόμενη σεζόν στο κέντρο «Πανόραμα».

Στα της περιόδου, μετακομίζουν σε μια μπουάτ και εκεί προστίθεται στην παρέα και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, καθώς ο μέχρι τότε σολίστας παρουσιάζεται στο στρατό.

Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά περιοδικά τα μέλη του ξαναβρίσκονται, όπως το 2013 που κυκλοφόρησαν όλοι μαζί ένα cd που διανεμήθηκε με εβδομαδιαία εφημερίδα.

camerastyloonline.wordpress.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα