Δεν παραιτείται ο Αμβρόσιος-Αντεπιτίθεται σε ομοφυλόφιλους, Γαβρόγλου, ιερωμένους


Πιστός στις "φλογερές" του απόψεις για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, με καρφιά και μηνύματα προς επικριτές του, αλλά μάλλον κάνοντας δεύτερες σκέψεις για την αποχώρησή του από τον μητροπολητικό θρόνο της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιάλειας, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, ίσως επιφυλάσσει "εκπλήξεις", στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Χωρίς από τον ίδιο να υπάρχουν, έστω και υπονοούμενα, για αλλαγή της οριστικής του απόφασής να αιτηθεί από την Ιερά Σύνοδο την αντικαταστασή του με εκλογή νέου Δεσπότη, πληροφορίες της «Π», αναφέρουν πως η αρχική ένδειξη εθελούσιας εξόδου του στις 19 Αυγούστου πηγαίνει χρονικά πίσω, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Στα Καλάβρυτα, κατά την Ιερατική Σύνοδο της Μητρόπολης, ο κ.κ. Αμβρόσιος φαίνεται να μίλησε για "μικρή παράταση" ώστε να μπορέσει να επιτηρήσει τις εργασίες που θα γίνουν σατ Εισόδια, στην Παναγία Τρυπητή, αλλά και για να δώσει την επαναληπτική δικαστική μάχη με τους 9 ομοφυλόφιλους (τον Νοέμβριο), οι οποίοι τον έχουν μηνύσει ασχέτως εάν ήδη ομόφωνα έχει αθωωθεί από το Δικαστήριο του Αιγίου.
ΤΙ ΚΕΙΜΕΝΟ
Χθες όμως, επέλεξε να εκτοξεύσει και νέα πυρά, σε ιερωμένους και λαϊκούς, μέσω μιας τελευταίας του ανάρτησης στο διαδίκτυο, γι' αυτό το καλοκαίρι, όπως ο ίδιος εξήγησε.
Παραθέτει καθημερινα δημοσιεύματα του Τύπου (και της "Π") για εγκλήματα και άλλα δεινά, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επειδή "εξόρισε τον Χριστό από το δημόσιο σχολείο, το ίδιο και την πρωινή προσευχή", ενώ τον καταγγέλλει για την κατάργηση των Πανελληνίων με το επιχείρημα "να μπορούν οι τελειόφοιτοι να πάνε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ για ποτό και να μπορούν να ερωτεύονται".
Ομοίως κατηγορεί και μερικούς εκπαιδευτικούς που "προτιμούν να διδάσκουν γιόγκα τους μαθητές"!
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Στο στόχαστρο του Ποιμενάρχη επανέρχονται,ο πολιτικός γάμος, η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και η υιοθέτηση παιδιών, οι παρελάσεις γκέι, το σκουλαρίκι στ' αφτί πολιτικών προσώπων, η γύμνια σε δελτία ειδήσεων κ.ά ,με αναφορά σε "κληρικούς και των τριών βαθμίδων του ιερατικού σώματος... φαρμακερά φίδια" όπως λέει, επειδή αντέδρασαν στις πρόσφατες αναφορές του για "οργή Θεού λόγω πρωθυπουργικής αθεΐας, που επέφερε την τραγωδία στο Μάτι!".