Ζυμαρικά με ιδιαίτερη γεύση, σκέτη λιγούρα! Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πανσέτα με απάκι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. στριφτάρια
300 γρ.καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
300 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
400 ml χυμό ντομάτας
150 ml ζωμό λαχανικών
50 ml κρασί, λευκό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα στριφτάρια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να βγουν al dente.
2 Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε την καπνιστή πανσέτα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάζουμε την πανσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
3 Κατόπιν, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
4 Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 2-3 λεπτά.
5 Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τα στριφτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
6 Τέλος, σερβίρουμε τα στριφτάρια σε πιάτα μαζί με καπνιστή πανσέτα και τριμμένη μυζήθρα.
giorgostsoulis.com