Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες και καρότα

28.02.2024 / 8:32
mosxaraki-1

Παραδοσιακό, πεντανόστιμο και τέλεια ιδέα για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια.

Συστατικά
1200 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ τομάτα
4 τομάτες ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
400 ml ζωμό μοσχάρι
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
4 καρότα κομμένα σε φέτες
3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
Σοτάρεις το μοσχαράκι σε όλες τις πλευρές
Το αφαιρείς από την κατσαρόλα και το αφήνεις στην άκρη
Στο ίδιο λάδι σοτάρεις τα σκόρδα και τα καρότα για 2 λεπτά
Προσθέτεις το μοσχάρι και το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
Σβήνεις με το κόκκινο κρασί και προσθέτεις τον πελτέ, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το κονκασέ, τον ζωμό, τη δάφνη, το μπαχάρι, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι
Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το μοσχαράκι να βράσει σκεπασμένο για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει
Λίγο πριν το απομακρύνεις από τη φωτιά ανακατεύεις και απλώνεις τον μαϊντανό
Το σερβίρεις ζεστό

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα