Η ζυθοποίηση επιστρέφει στη Μονή Gimbergen για πρώτη φορά έπειτα από 200 χρόνια

28.05.2021 / 23:26
ΤΣΑ 1

Ο Grimbergen, γνωστή για τις απολαυστικές, μοναστηριακές της μπύρες, ανοίγει τις πύλες στο μέλλον της Βελγικής μπύρας, εγκαινιάζοντας ένα καινοτόμο μικροζυθοποιείο εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Το νέο εμβληματικό μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την τέχνη της ζυθοποιίας στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν, σχεδόν 900 χρόνια πριν, όταν ιδρύθηκε η Μονή Grimbergen.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά εδώ και 200 ​​χρόνια που οι μπύρες θα παρασκευάζονται εντός των τειχών της μονής, αφού η παρασκευή μπύρας είχε σταματήσει μετά την καταστροφή του κτηρίου κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Το μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey αποτελεί ένα καινοτόμο σημείο αναφοράς, έναν ιδιαίτερο χώρο όπου η μακρά ιστορία και γνώση πάνω στην τέχνη της ζυθοποίησης συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνικές και πειραματισμούς σε γεύσεις, αρώματα και συστατικά για τη δημιουργία απολαυστικών ζύθων, δίνοντας έτσι το έναυσμα σε ένα συναρπαστικό μέλλον για την αγαπημένη βελγική μπύρα.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια του μικροζυθοποιείου Grimbergen Abbey, ο Cees ‘t Hart, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Carlsberg, σημείωσε: «Είναι συναρπαστικό που αποτελούμε μέρος του επόμενου κεφαλαίου για την Grimbergen. Η ιστορική αυτή μπύρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα του αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου μας στην κατηγορία craft και specialty ζύθων, συμβάλλοντας ενεργά στην ισχυρή ανάπτυξη.

Το νέο μικροζυθοποιείο Grimbergen Abbey είναι ένα σημαντικό βήμα για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εκλεπτυσμένους ζύθους, “ταξιδεύοντας” εμάς αλλά και τους λάτρεις της μοναστηριακής μπύρας, παγκοσμίως, σε μια συναρπαστική γευστική εμπειρία».

Το μικροζυθοποιείο της Μονής δημιουργήθηκε από το Grimbergen Abbey, σε συνεργασία με τον Όμιλο Carlsberg. Ο Father Karel Stautemas, Πατέρας στη Μονή Abbey, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των νέων εγκαταστάσεων και είναι πλέον ενεργό μέλος στην ομάδα των ζυθοποιών, ως Abbey Brewer.

Ο ίδιος, χαρακτηριστικά, σημείωσε: «Το νέο μικροζυθοποιείο είναι ένα μέρος το οποίο ξαναζωντανεύει τις ιστορικές παραδόσεις, και όπως ακριβώς και το σύμβολό μας, ο φοίνικας, έχουμε πάντα τη δύναμη να σηκωθούμε ξανά, και να δημιουργήσουμε νέες.

Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε την εμπειρία – σχεδόν εννέα αιώνων – με την καινοτομία, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την αναζήτηση των πιο γευστικών και χαρακτηριστικών νέων δημιουργιών. Το Grimbergen Abbey μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με διαφορετικές τεχνικές και συστατικά, με έναν πραγματικά συναρπαστικό και μοναδικό τρόπο».

Ο Father Karel συνδυάζει την καθημερινή ζωή στη Μονή, με τη λειτουργία του μικροζυθοποιείου, υποστηρίζοντας τον Master Brewer Marc-Antoine Sochon, ο οποίος έχει επίσης ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες του Grimbergen Abbey.

Ο Marc-Antoine, ένας 28χρονος ζυθοποιός από τη Γαλλία, ο οποίος άρχισε να παρασκευάζει ζύθο στο γκαράζ των γονιών του και έκτοτε συνεχίζει να μελετά τόσο την οινοποίηση όσο και την παρασκευή ζύθου, πρόσθεσε: «Τώρα, παρασκευάζουμε μπύρα στο αβαείο για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 200 χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τους Πατέρες, για την κοινότητα του Grimbergen και για όλους εκείνους που αγαπούν την μπύρα Grimbergen».

«Θέτουμε ένα νέο σημείο αναφοράς για τις βελγικές μπύρες, παγκοσμίως. Το νέο μικροζυθοποιείο μας επιτρέπει να παράγουμε πληθώρα μοναδικών ζύθων, εμπνευσμένους από νέες και παλιές τεχνικές παρασκευής, προκειμένου να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες γεύσεων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα