Νηστίσιμο και vegan, αυτό το μπράουνις χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σας κλέψει την καρδιά!
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. καστανή ζάχαρη
70 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
250 γρ. φυτικό γάλα ή νερό
180 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C για να ψήσουμε το νηστίσιμο brownies.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί 20×30 εκ.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι.
Περιχύνουμε με το φυτικό γάλα ή νερό, το λάδι και τη βανίλια και απαλά ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σαν μείγμα για κέικ.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε στο ταψάκι.
Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και η επιφάνειά του να κάνει κρούστα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά για να κοπεί σε κομμάτια.