Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό λικέρ φράουλα από τον Πέτρο Συρίγο. Βρείτε τις πιο λαχταριστές φράουλες και αφιερώστε ελάχιστο χρόνο για την παρασκευή του λικέρ.
Υλικά
1 λίτρο ούζο
1 ½ κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
Διαδικασία
Πλένετε και κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα. Τις βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε το ούζο. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 24 ώρες. Βγάζετε την επόμενη μέρα το μπολ από το ψυγείο και ρίχνετε τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ύστερα το σουρώνετε χωρίς να πιέσετε τις φράουλες, όσο υγρό βγάλουν από μόνες τους. Βάζετε σε μπουκάλι και το διατηρείτε το στο ψυγείο ή εκτός.