Υλικά
6- 8 μερίδες
750 γρ τορτελίνια
Σάλτσα αλά κρεμ:
500 γρ ασπρομανίταρα
300 γρ καπνιστό μπέικον
800 γρ κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά
2 αβγά καλά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχω προθερμάνει σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία (7/9) χωρίς επιπλέον λιπαρή ουσία κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβω το μπέικον. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Σε περίπου 15′-20′ τα μανιτάρια θα έχουν βγάλει τα υγρά τους και το μπέικον τα λιπαρά του κι έτσι θα έχουν τσιγαριστεί και μαραθεί μια χαρά.
Τα αφαιρώ απ’το τηγάνι και τα αφήνω στην άκρη.
Επαναφέρω το ίδιο τηγάνι στην εστία και ρίχνω την κρέμα γάλακτος. Αφήνω μέχρι να κοχλάσει.
Στο μεταξύ έχω χτυπήσει πολύ καλά τα αβγά. Τα προσθέτω στην κρέμα ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ σαν μια συνεχόμενη λεπτή γραμμή, φροντίζοντας ταυτόχρονα να ανακατεύω συνεχώς ώστε να προλάβουν τα αβγά να ενσωματωθούν στο μίγμα χωρίς να “κόψουν” οπότε χαλάει κι όλη η συνταγή.
Θα δούμε ότι η κρέμα σφίγγει κατευθείαν. Την αποσύρω από την εστία και της προσθέτω τα μανιτάρια με το μπέικον.
Στον ίδιο χρόνο φροντίζω να βράσω και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζω και τα ρίχνω απευθείας στο τηγάνι με την κρέμα.
Ανακατεύω καλά να πάει παντού η κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα και πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.