Παρασκευή, 24.09.2021, 6:21 πμ

Συνταγή: Κις Λορέν με ζαμπόν και γραβιέρα

31.07.2021 / 14:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kisloren

Υλικά

340 γραμμ. πατάτες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζ. χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης τριμμένη
2 αβγά
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη, έτσι ώστε να βγούν μακριά μακαρόνια πατάτας.

Aφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από τις πατάτες μας και τις συνδυάζουμε με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και πατάμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα τη τριμμένη γραβιέρα και το ζαμπόν πάνω από το μείγμα πατάτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.

Όταν ολοκληρώσουμε το χτύπημα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη στρώση ζαμπόν-γραβιέρα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 ακόμα λεπτά στους 220°C, ή όταν δούμε ότι το μείγμα μας γίνει συμπαγές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα