Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με σαφράν και άνηθο

20.06.2021 / 11:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
thgania-kotopoulo-sirigos-960x480

Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (400 γραμμ.) κομμένο
1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή 100 ml κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φακελάκι Κροκό Κοζάνης (σκόνη)
½ κύβο κοτόπουλου
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον κύβο κοτόπουλο με 100 ml νερό και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το λαδί και 20 γραμμ. βούτυρο φρέσκο. Όταν ανεβεί η θερμοκρασία, βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μερίδες και, σε δυνατή φωτιά, το σοτάρουμε πολύ καλά για 4 λεπτά και μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Αμέσως μετά σβήνουμε με το κρασί και το λεμονί. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, μόλις ζεσταθεί κατεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, αν βάλουμε κρέμα τη βάζουμε ενώ είναι πάνω στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όταν χυλώσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο (30 γραμμ.) τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Το συνοδεύουμε με αχνιστό ρύζι μπασμάτι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα