Συνταγή: Αντιοξειδωτική λεμονάδα με λιγότερες από 30 θερμίδες

19.06.2021 / 13:41
antioksidotiki-lemonada

Υλικά:
1 λεμόνι μέτριου μεγέθους
1/2 λίτρο νερό
1 κσ ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
1 κσ μέλι
φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζεις σε ένα μπολ το νερό. Στύβεις μέσα στο ίδιο μπολ το λεμόνι, προσέχοντας να μην πέσουν κουκουτσάκια μέσα. Προσθέτεις το ξύδι σου. Ανακατεύεις. Ζεσταίνεις λίγο το μέλι σου σε ένα μπρίκι ή στα μικροκύματα, ίσα ίσα μέχρι να αποκτήσει πιο ρευστή μορφή.
Ρίχνεις το μέλι σου μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σου και ανακατεύεις καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Έπειτα, αφού καλύψεις το μπολ με μία μεμβράνη, το βάζεις στο ψυγείο για να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.
Αν σου αρέσει να έχει λίγο πιο spicy γεύση η αντιοξειδωτική λεμονάδα σου, μπορείς να προσθέσεις μερικές φέτες από φρέσκο τζίντζερ πριν το βάλεις στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει καλά η λεμονάδα σου, μπορείς να σερβίρεις με πολύ πάγο και λίγο δυόσμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα