Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με μοσχαράκι

22.06.2021 / 9:33
skepasti-mosxari-sirigos-500-960x480

Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με υπέροχο λαχταριστό μοσχάρι, πολύχρωμες πιπεριές και δύο είδη τυριών για μια πλούσια γεύση από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

8 τορτίγιες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
400 γραμμ. μοσχαρίσιο κόντρα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
20 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
120 γραμμ. τυρί Cheddar τριμμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο

Διαδικασία

Κόψουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το μοσχάρι που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά ,ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μαντεμένιο τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε ένα ταψάκι 28 εκ τορτιγιες γύρω γύρω και προς το κέντρο, θέλουμε να εξέχουν από το ταψί ώστε να τις διπλώσουμε μετά.

Βάζουμε και μια τορτίγια στη μέση του ταψιού, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλα και μισή ποσότητα τσενταρ, στη συνέχεια βάζουμε και το μείγμα με πιπεριές και μοσχάρι και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο. Βάζουμε μια τορτίγια στη μέση και Κλείνουμε τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκι φρέσκο, κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ντομάτα ψιλοκομμένη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα