Συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα με σιμιγδαλένια κρέμα

03.02.2021 / 18:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
bougatsa1

Είναι το πιο παραδοσιακό – και εθιστικό – γλυκό που σήμερα μπορείς να ετοιμάσεις με τα χεράκια σου. Το ιδιαίτερο φύλλο και η σιμιγδαλένια γέμιση την κάνουν ακόμα πιο απολαυστική.


Συστατικά
300 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
30 γρ. corn flower
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. φύλλο κρούστας
2 βανίλιες
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
Άχνη ζάχαρη και κανέλα (για το σερβίρισμα)


Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, σε μία ζεστή κατσαρόλα, βάζεις το γάλα και την άχνη ζάχαρη για να πάρουν μία πρώτη βράση.
Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι αραιώνεις το corn flower με 1/4 του φλιτζανιού νερό. Ανακατεύεις απαλά.
Ανακατεύεις και μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτεις το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το διαλυμένο corn flower.
Χαμηλώνεις σε μέτρια ένταση, προσθέτεις το βούτυρο και ομογενοποιείς με μία ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζεις από τη φωτιά.
Βουτυρώνεις απαλά το ταψί και στρώνεις τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού.
Απλώνεις ομοιόμορφα την κρέμα και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Θρυμματίζεις τα φύλλα που έχουν απομείνει.
Στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40-45 λεπτά.
Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και κανέλα και μοιράζεις σε μερίδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα