Σουφλέ με κοτόπουλο

31.05.2021 / 9:33
soufle-kotopoulo-500-960x480

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει σουφλέ με κοτόπουλο, μπέικον, ζυμαρικά και κολοκύθα.

Υλικά

Για τη σάλτσα κολοκύθας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
Λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζ. περίπου πουρέ κολοκύθας
1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
1 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τα ζυμαρικά
450 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες, άβραστες
450 γραμμ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
1 φλιτζ. μοτσαρέλα ή άλλο λευκό τυρί που λιώνει
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα

Μπέικον τσιγαρισμένο
Μαϊντανό για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε και λίγο λευκό κρασί, εφόσον επιθυμούμε. Μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, για 20-30 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζετε το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα κάνετε πουρέ. Προσθέτετε το μείγμα του πουρέ στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν.

Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο: Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο νωρίτερα, ώστε να κρατάνε στο φούρνο. Στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το αφήνετε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το νερό και αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το μαδάμε σε κομμάτια.

Για το σουφλέ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα κολοκύθας, μαζί με 1/2 φλιτζ. μοτσαρέλας. Μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να βράζει. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και αφήνετε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα