Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου με μανιτάρια

02.02.2021 / 16:17
manitaria-ke-patates

Δοκιμάστε μια παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για πατάτες στον φούρνο με αγριόπρασα ή μανιτάρια, σερβίρετε με χαμόγελο και χαρίστε στους αγαπημένους σας ένα υπέροχο γεύμα!

Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
1,5 φλιτζάνι λάδι
1 κρασοπότηρο λεμόνι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τα αγριόπρασα τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3- 4 εκ. Αν είναι μανιτάρια, τα κόβουμε ψιλές φέτες. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φετίτσες.

Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200ο C και ψήνουμε ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.

*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του μοναχού Νικήτα Αγιορείτη

Πηγή: mountathos-eshop.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα