Πανσέτα στο τηγάνι με δεντρολίβανο

02.02.2021 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
93d91a0d9ac8604d953724b139da547a_L

Πανσέτα γλασαρισμένη στο τηγάνι με σκόρδο και δεντρολίβανο, που θα σας λύσει τα χέρια!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε κυβάκια

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

80 γρ. κρέμα βαλσάμικο

70 ml ελαιόλαδο

3 κλ. δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι, για το πασπάλισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε την πανσέτα σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πανσέτα, το δεντρολίβανο και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές

3Μόλις είναι έτοιμη, σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για ακόμα 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4Τέλος, σερβίρουμε την πανσέτα ζεστή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα