Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι

02.02.2021 / 17:45
kotopoulo-meli-mikri-430x575

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
1 ματσάκι θυμάρι
12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
50γρ. μέλι
50γρ. μουστάρδα
300ml χυμό πορτοκαλιού
30ml χυμό λεμονιού
20ml έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Αναμιγνύετε σε ένα μπολάκι το μέλι με τη μουστάρδα και 40ml χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα του μελιού που ετοιμάσατε.

Τοποθετείτε τις πατάτες, το σκόρδο και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, αλατοπιπερώνετε, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε το φαγητό για 45-50 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθούν οι πατάτες. Αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρετε ζεστό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα