Λαχταριστό μπισκότο στο τηγάνι

18.02.2021 / 13:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mpiskoto-sto-tigani-500-960x480

Έχετε σκεφτεί ότι με λίγα υλικά και ένα τηγάνι, μπορείτε να έχετε το πιο τραγανό μπισκότο; Ο Τάσος Αντωνίου… ναι!


Υλικά

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

½ κούπα καστανή ζάχαρη

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

Κομματάκια σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύετε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά το αυγό, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και, με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε προσεκτικά το μπισκότο σε μεγάλο ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα. Απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί με τη σπάτουλα και προσθέτετε την κουβερτούρα από πάνω. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα