Η τέλεια κρεατόσουπα για τις κρύες ημέρες

18.02.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
soupa-kritharaki-500-960x480

Σούπερ θρεπτική κρεατόσουπα με κριθαράκι, ιδανική για τις κρύες μέρες που βιώνουμε. Ο Πέτρος Συρίγος σας δίνει τη συνταγή κι εσείς δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε.

Υλικά

1 μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου) ή ποντίκι 2 κιλά
Κόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
5 καρότα
3 πατάτες
2 ματσάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
200 γραμμ. χυμό ντομάτα
250 γραμμ. κριθαράκι ψιλό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 4 λίτρα νερό και προσθέτετε τα κόκκαλα, το κότσι ή το ποντίκι (ολόκληρο, όχι κομμάτια) και βάζετε να βράσουν. Προσοχή να μην κοχλάζει. Καθ’ όλη τη διάρκεια ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Μετά απο μιάμιση ώρα, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τα λαχανικά (ντομάτες κομμένες στα 4, δυο κρεμμύδια κομμένα στα 4, τρία καρότα σε κομμάτια, και τα κοτσάνια απ’ το σέλινο). Σιγοβράζετε για 30 λεπτά.

Αφαιρείτε τα κόκκαλα και τα πετάτε (δεν τα χρειάζεστε άλλο, πήραμε την γεύση που θέλατε). Αφαιρείτε και το κρέας βάζοντας το σε ένα πιάτο ολόκληρο όπως είναι. Βάζετε δυο καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και το κριθαράκι. Βράζετε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνετε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο και ξύνετε απο πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα