Ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

19.02.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
trecce-krema-parmezanas-500-960x480

O Πέτρος Συρίγος φτιάχνει την πιο ωραία μακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει. Παρασκευή, λοιπόν, και φτιάξτε ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο.

Υλικά

300 γραμμ. ζυμαρικά Trecce
200 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
10 φέτες προσούτο
20 ντοματίνια
1 κoυταλιά της σούπας μέλι
Θυμάρι φρέσκο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκορδο πολτοποιημένο
Baby ρόκα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
70 γραμμ. καρυδιά

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο, από αυτό που λέει η συσκευασία.

Για τα καραμελωμένα ντοματίνια: Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο και σε δυνατή φωτιά τα σοτάρετε. Προσθέτετε το μέλι και το θυμάρι και τα αλοτοπιπερώνετε. Τα αφήνετε στην φωτιά για ένα λεπτό και τα βάζετε στην άκρη.

Για το τραγανό προσούτο: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζετε τις λεπτές φέτες του προσούτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 15 λεπτά.

Για την κρέμα παρμεζάνας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την βράζετε χωρίς να κοχλάσει. Ρίχνετε μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος την παρμεζάνα (τα 150 γραμμ.). Μετά ενώνετε τα ζυμαρικά με την κρέμα παρμεζάνας και τα ντοματίνια. Από πάνω βάζετε την ροκά και μετά το τραγανό προσούτο.Τελειώνετε το πιάτο με τα καραμελωμένα ντοματίνια γύρο γύρο στο πιάτο, τα καρύδια στην κορυφή και το χοντρό αλεσμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα