Κεφτέδες στον φούρνο

03.09.2021 / 9:34
keftedes-sto-fourno-small-430x575

Υλικά

  • 5 φέτες ξερό ψωμί
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθό αλατιού

Διαδικασία

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: M. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες Studio M

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα