Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

30.08.2021 / 9:30
FOOD-pl-55-shutterstock_1212205741-960x437

Υλικά

20 κυδώνια

1 συσκευασία σπαγκέτι 500 γραμμ.

4 φέτες ψωμί πολύσπορο χωρίς την κόρα

2 σκελίδες σκόρδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1 Βάζετε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνετε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζετε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

2 Ξεπλένετε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Οσα δεν ανοίξουν τα απορρίπτετε.

3 Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτετε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα