Υλικά
20 κυδώνια
1 συσκευασία σπαγκέτι 500 γραμμ.
4 φέτες ψωμί πολύσπορο χωρίς την κόρα
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
1 Βάζετε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνετε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζετε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
2 Ξεπλένετε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Οσα δεν ανοίξουν τα απορρίπτετε.
3 Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτετε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως.