Μήπως φταίει ο πάγος που δεν βγαίνουν καλά τα κοκτέιλ;

04.09.2021 / 23:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pagakia-coctail-575x384

Δεν βγήκε πολύ καλό το κοκτέιλ στο σπίτι, ενώ ακολουθήσατε κατά γράμμα τη συνταγή; Έχετε σκεφτεί μήπως φταίει ο πάγος;

Οι πρώτες σκέψεις που έχουν οι περισσότεροι, όταν θέλουν να φτιάξουν ένα κοκτέιλ στο σπίτι είναι κυρίως η βάση του ποτού που θα χρησιμοποιήσουν, αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά, όπως ο χυμός ή η γαρνιτούρα και συνήθως κανείς δεν σκέφτεται τον πάγο.

Και εδώ βρίσκεται η παγίδα, όπως μας εξηγεί η Ισπανίδα mixologist expert Ana Gracia, νικήτρια της πρώτης έκδοσης του Cointreau Queens Competition. «Όποια βάση ποτού και αν διαλέξετε και όσο και αν χρησιμοποιήσετε ποιοτικά ποτά, χυμούς και γαρνιτούρες στο τέλος η γεύση του κοκτέιλ μπορεί να αλλοιωθεί εντελώς εξαιτίας του πάγου. Ο καλός πάγος θα κρατήσει ένα ποτό δροσερό, αλλά ο κακός πάγος δεν θα κρυώσει απλά το ποτό σας, αλλά θα το αραιώσει, με αποτέλεσμα να χάσει όλες τις λεπτές νότες και τις αποχρώσεις του».

Σε γενικές γραμμές, τα κοκτέιλ προορίζονται για τη γεύση και την απόλαυση και όχι για γρήγορη κατανάλωση. Εάν ο πάγος λιώσει πολύ γρήγορα, το ποτό θα αραιωθεί αρκετά και η γεύση του θα αλλάξει. Για αυτό, λοιπόν, η καλύτερη επιλογή που πρέπει να κάνετε για να το  αποτρέψετε αυτό, σύμφωνα με τη Gracia, είναι να επιλέξετε ένα μεγάλο παγάκι για το ποτό σας. Αυτό θα κρατήσει το ποτό σας δροσερό, χωρίς να νερώσει το ποτό σας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα