Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα με κριθαράκι από τον Πέτρο Συρίγο

13.10.2021 / 12:15
binary comment

Σούπερ θρεπτική κρεατόσουπα με κριθαράκι, ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται! O Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή.

Υλικά

1 μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου) ή ποντίκι 2 κιλά
κόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
5 καρότα
3 πατάτες
2 ματσάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
200 γραμμ. χυμό ντομάτα
250 γραμμ. κριθαράκι ψιλό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα κόκκαλα, το κότσι ή το ποντίκι (ολόκληρο, όχι κομμάτια) και βάζουμε να βράσουν. Προσοχή να μην κοχλάζει. Καθ’ όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Μετά απο μιάμιση ώρα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα λαχανικά (ντομάτες κομμένες στα 4, δυο κρεμμύδια κομμένα στα 4, τρία καρότα σε κομμάτια, και τα κοτσάνια απ’ το σέλινο). Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα πετάμε (δεν τα χρειαζόμαστε άλλο, πήραμε την γεύση που θέλαμε). Αφαιρούμε και το κρέας, βάζοντας το σε ένα πιάτο ολόκληρο όπως είναι. Βάζουμε δυο καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και το κριθαράκι. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και ξύνουμε απο πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο αν θέλουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα