Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά σούπα

14.10.2021 / 9:30
giouvarlakia-kokkinista-500-960x480

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με λαχανικά από τον Πέτρο Συρίγο. Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή κοκκινιστή σούπα σαν της γιαγιάς! Θα ξετρελαθείτε με την γεύση και τα χρώματα των λαχανικών στο πιάτο σας.
Υλικά

650 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1 ξερό λευκό κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
120 γραμμ. ρύζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Για τη σούπα
1 ξερό λευκό κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
5 κλωνάρια σέλερυ
3 καρότα
3 πατάτες
1 φύλλο δάφνης
2 κύβους ζωμό κοτόπουλο
800 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Για τον κιμά: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπoλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε σε γιουβαρλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με λαχανικά σούπα

Για τη σούπα:  Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, μεγάλα κομμάτια τα καρότα και αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερυ και κόβουμε και αυτά σε μπαστούνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, τις τριμμένες τομάτες (χωρίς φλούδα),τη ζάχαρη και τη δάφνη.

Βάζουμε τους κύβους, το νερό και τα λαχανικά. Όταν ψηθούν κατά το ήμισυ(μετά από 15λεπτά) προσθέτουμε τα κρύα γιουβαρλάκια, η ένταση της φωτιάς πρέπει να είναι μέτρια ώστε να μη σπάσουν τα γιουβαρλάκια.

Βράζουμε για ακόμη 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα γιουβαρλάκια με τη σούπα και τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα