Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικές μελιτζάνες με μυρωδικά

22.03.2022 / 9:30
melitzanes-piperies-500-960x480

Δευτέρα, σήμερα, και η εβδομάδα ξεκινά θρεπτικά. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει αρωματικές μελιτζάνες με μυρωδικά. Ιδανικό πιάτο και για όσους νηστεύουν.

Υλικά

  • 600 γραμμ. μελιτζάνες, σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 400 γραμμ. ντομάτες, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 400 γραμμ. ντομάτες, στον τρίφτη
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα