Μπρόκολο με σάλτσα στρειδιών

11.04.2022 / 10:50
purple sprouting broccoli in oyster sauce

Η άνοιξη ταιριάζει στο μπρόκολο, καθώς η «πράσινη» γεύση του δένει αρμονικά με τα φρέσκα μυρωδικά, το λεμόνι, αλλά και τα λευκά τυριά, που το συμπληρώνουν.

Υλικά

  • 400 γρ. μοβ ή πράσινο μπρόκολο, κομμένο στη μέση
    2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    1 κόκκινο τσίλι (καυτερή πιπερίτσα), ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
    2 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών
    1½ κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας αλμυρή (soy sauce)
    1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
    λευκό ρύζι basmati βρασμένο, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2΄ και στη συνέχεια στραγγίζουμε για τα καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, προσθέτουμε το σκόρδο και το περισσό τερο τσίλι και σοτάρουμε για 1΄.

Βήμα 2
Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε για άλλα 2΄-3΄. Προσθέτουμε τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη με 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και το μπρόκολο να αρχίσει να μαλα κώνει. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι basmati και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τσίλι, αν θέλουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα