ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνί μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
8 πατάτες μεγάλες, κομμένες κυδωνάτες
1½ κούπα λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο
1 ζωμό λαχανικών, σε μορφή τζελ
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
2Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθετα σε τρία σημεία ώστε να σχηματίσουμε κάπως χοντρές λωρίδες όμοιες με το κυδώνι.
3Τις τοποθετούμε στο ταψί και προσθέτουμε το κρασί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
4Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε το αρνί και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
5Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κατά προτίμηση λίγο ακόμη άνηθο. Τοποθετούμε το αρνί πάνω από τις πατάτες και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Στην συνέχεια κλείνουμε πολύ καλά με δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο.
6Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C. Κατεβάζουμε στους 150°C και ψήνουμε άλλες 2 ώρες και 30 λεπτά.
Τέλος ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το αρνί και οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα.
giorgostsoulis.com