Αλμυρό donut με ζαμπόν και τυρί

05.02.2021 / 9:33
3a816061e10bc75dcb0091bc1f7f3c12_L

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

3 γρ. μαγιά, ξερή

½ κ.γ. αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη, κρυσταλλική

120 ml ξινόγαλο

20 ml ελαιόλαδο

1 αυγό, medium

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:

8 φέτες ζαμπόν

8 φέτες τυρί για τοστ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

2Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα με τη μαγιά, το αυγό και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι.

3Ύστερα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τον καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

4Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το κόβουμε σε 4 ίσα μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε αλευρωμένη επιφάνεια σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 17Χ17 εκ.

5Στη συνέχεια, φέρνουμε ένα ζυμαράκι μπροστά μας, το αλείφουμε με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια του, απλώνουμε στο κέντρο του 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί εναλλάξ μεταξύ τους και διπλώνουμε τις 4 άκρες προς τα μέσα σαν να κλείνουμε φάκελο.

6Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια.

7Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα αλμυρά donuts, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

8Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα donuts σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα