Quantcast

Αχαΐα = Αξιοπρέπεια

19.05.2023 / 13:42
ΑΝΔΡΕΑΣ

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου

Η προεκλογική εκστρατεία φτάνει αισίως στο τέλος της και την  Κυριακή στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν την ηχηρή προοδευτική και δημοκρατική απάντησή τους στην κάλπη για τη μεγάλη Πολιτική Αλλαγή. Για την αναγκαία για τον τόπο συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που δώσει στο καράβι της χώρας τη σωστή ρότα και θα το οδηγήσει στα ήρεμα νερά και στα απάνεμα λιμάνια της διαφάνειας, της κοινωνικής γαλήνης, της σταθερότητας και της προόδου. Στοιχεία μια υγιούς δυτικής δημοκρατίας που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έλειπαν από την ατζέντα της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης που έζησε ο τόπος, αφού οι προτεραιότητές της αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές τις πατρίδας.

Στο εκλογικό οδοιπορικό μου όλους αυτούς τους μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας στον πολυπαθή νομό μας, έγινα δέκτης της αγωνίας των συμπολιτών μας Αχαιών και ειδικά των νέων ανθρώπων για το μέλλον τους. Άκουσα λόγια μεστά και σταράτα, βγαλμένα από τη ψυχή και την εμπειρία των ανθρώπων, από αυτά που βαραίνουν τον νου και που μαρτυρούν χωρίς λόγια τα ροζιασμένα χέρια και τα συνοφρυωμένα μέτωπα. Λακωνικές εκφράσεις που περιέγραφαν με τον πιο συμπυκνωμένο τρόπο τα πάθη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των άνεργων νέων και των μεσηλίκων, των νέων που δουλεύουν μια και δυο και τρεις δουλειές μπας και μπορέσουν να ονειρευτούν, των γυναικών που πρέπει να ανταποκριθούν στους χίλιους ρόλους τους.

Αλλά παρά τις αντιξοότητες και τις κακουχίες από την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα είδα τη λάμψη στα πρόσωπά τους. Μια λάμψη που αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα να πάρουν τις τύχες των ζωών τους στα χέρια τους. Απ’ άκρη σ’ άκρη στο νομό, από την Ακράτα και το Αίγιο έως την Αχαγιά και όλη τη Δυτική Αχαΐα, και από τα Καλάβρυτα και το Παναχαϊκό έως την Πάτρα μας, οι άνθρωποι σταμάτησαν πια να περιμένουν τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι έτοιμοι για μια ακόμη φορά να κάνουν το δημοκρατικό τους καθήκον και να δείξουν με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον δημοκρατικό δρόμο της προόδου. Δεν υπήρξε ρουμάνι και καταράχι που να μην βρούμε έναν άνθρωπο να μας πει «προχώρα, θα βάλουμε πλάτη». Και όσοι διατηρούσαν επιφυλάξεις καταφέραμε με την ανάλυση του προγράμματός μας, το Συμβόλαιο Αλλαγής να τους πείσουμε ποιο είναι το δικό τους και ταυτόχρονα το κοινό καλό.

Τους μιλήσαμε, μας μίλησαν και συμφωνήσαμε για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ευημερία όλων των κατοίκων: την ολοκλήρωση της Πατρών-Πύργου, την επέκταση του φράγματος Πηνειού για την καλύτερη άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας, τη σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου, την αποκατάσταση γης ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αιγίου-Αγίου Νικολάου, την ανάδειξη του σταδίου στην Πάτρα, την κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στήριξη της τιμής της σταφίδας προς όφελος των παραγωγών, τη μείωση τιμών στα προϊόντα, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη ρύθμιση χρεών νοικοκυριών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης και τέλος, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για νέες θέσεις εργασίας, αναπτυξιακές προοπτικές και για να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Με αυτά κατά νου και μετά από όλη αυτή την επαφή με όσους περισσότερους πολίτες της Αχαΐας μπόρεσα και το «συμβόλαιο τιμής» που «συνήψαμε» για την επόμενη μέρα, αν με ρωτούσαν τα παιδιά μου και οι δικοί μου άνθρωποι, «τελικά άξιζε το ‘‘ταξίδι’’;», θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη ΝΑΙ. Και ο κυριότερος λόγος είναι γιατί διδάχθηκα για μια ακόμη αφορά ότι οι Αχαιοί περπατούν με ψηλά το κεφάλι και ότι Αχαΐα σημαίνει Αξιοπρέπεια! Γι’ αυτούς τους ανθρώπους και γι’ αυτή την Αχαΐα θέλω να γίνω η δυνατή φωνή τους στο Κοινοβούλιο. Γιατί το Αύριο είναι Τώρα!

*Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα