Τηγανιά κοτόπουλο

11.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
08ebf71ab73222fbbefe3b10163d3783_L

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 3Χ3εκ.

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

100 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια

25 γρ. συμπυκνωμένο ζωμό βοδινού

150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 ml νερό

½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες

½ κ.γ. ρίγανη, ξερή

½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά.

2Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

3Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το νερό, το ζωμό βοδινού, τη ρίγανη, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

4Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χαλούμι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5Τέλος, σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα