ΥΛΙΚΑ
400 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, κομμένος σε κύβους
400 ml γάλα καρύδας
150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το κόρν φλάουερ,το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.
2Αφού πηξει, καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα έτσι ώστε να εφάπτεται και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια λίγο χαλβά, λίγο αμύγδαλο, λίγη κρέμα λεμονιού, επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.