Συνταγή: Λαχανοντολμάδες φούρνου

26.04.2022 / 11:13
Laxanontolmades-fournou-anoigma-857x1024

Οι λαχανοντολμάδες είναι από εκείνα τα φαγητά που όσο μπελαλίδικα και να είναι, αγαπάμε να τα μαγειρεύουμε σε κάθε ευκαιρία! Οι λαχανοντολμάδες φούρνου είναι απαράμιλλης νοστιμιάς φαγητό και οι μοναδικοί που δεν χρειάζονται αυγολέμονο!

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιοη: Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση και την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε το λάχανο.

Βήμα 2

Προετοιμασία του λάχανου: Σε 1 κατσαρόλα, που θα χωράει το λάχανο, βάζουμε νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση της κατσαρόλας και το βράζουμε. Με 1 μαχαίρι αφαιρούμε το σκληρό, κάτω μέρος του λάχανου, αλατίζουμε και τοποθετούμε το λάχανο στην κατσαρόλα.

Βήμα 3

Όταν μαλακώσουν τα φύλλα και αρχίζουν να ανοίγουν, αφαιρούμε όποια είναι έτοιμα. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία γυρίζοντας το λάχανο όσες φορές χρειαστεί μέσα στο καυτό νερό, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα φύλλα μέχρι το κέντρο.

Βήμα 4

Λαχανοντολμάδες: Χρησιμοποιούμε γάστρα ή ταψί. Καλύπτουμε τον πάτο με ένα στρώμα από φύλλα λάχανου.

Βήμα 5

Παίρνουμε 1 φύλλο από το λάχανο και αφαιρούμε το σκληρό μέρος, κόβοντάς το με ένα μαχαιράκι. Παίρνουμε μια ποσότητα από τον κιμά και τον τυλίγουμε μέσα στο φύλλο κλείνοντάς το καλά σε ρολό.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με το ζουμάκι τους και χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα