Συνταγή για παραδοσιακά γεμιστά

17.05.2023 / 7:57
γεμιστα

Ήρθε η στιγμή για τα γεμιστά, ζουμερά και γευστικά πρόκειται για το πιάτο που σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού.

Συστατικά
3 μέτριες, πράσινες πιπεριές
6 μέτριες, ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
3 κολοκυθάκια στρογγυλά ή κοντά
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια, καβουρδισμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας πάπρικα, χοντροτριμμένη
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
3 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
αλάτι και μαύρο πιπέρι
μερικές πατάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
Αδειάζεις τα λαχανικά.
Στις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, κόβεις μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και με ένα κουταλάκι αδειάζεις το εσωτερικό και το ψιλοκόβεις.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτεις το ρύζι και το ανακατεύουμε μια, δυο φορές.
Ρίχνεις το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το καρότο, τη ρίγανη και την πάπρικα.
Αφήνεις τα υλικά στο τηγάνι να μαγειρευτούν 3-4 λεπτά και σβήνεις με ένα φλιτζάνι νερό.
Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βασιλικό και το δυόσμο.
Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 C, τοποθετείς τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζεις το εσωτερικό με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Γεμίζεις τα λαχανικά με το μείγμα του τηγανιού και τα σκεπάζεις.
Περιχύνεις το υπόλοιπο ταψί με το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζεις με την τριμμένη φρυγανιά.
Κόβεις μερικές πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα και τις προσθέτεις.
Ψήνεις για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα