Συνταγή: Φτιάχνουμε κουραμπιέδες με τον Στέλιο Παρλιάρο – ΒΙΝΤΕΟ

01.12.2022 / 14:54
kourampiedes

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο Lurpak
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι βανίλιας
110 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. ρούμι μαύρο
600 γρ. αλεύρι
150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα


Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες είναι το καλό βούτυρο. Το υπέροχο άρωμα και η μοναδική γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας γλυκό.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα).
Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά έως ότου η ζύμη να πλάθεται. Πλάθουμε μπαλάκια 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες στρογγυλούς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για αρκετές ώρες. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα