Συνταγή: Εύκολη μακαρονόπιτα στο τηγάνι

04.12.2022 / 9:04
makaronopita

Εύκολη και απολαυστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα, σε κονσέρβα
150 γρ. ζαμπόν, καπνιστό, σε φέτες
400 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο
200 γρ. mix τυριών
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αραβικές πίτες, σταρένιες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια με τα χέρια μας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν τη μία πάνω στην άλλη, τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε ροδέλες, και στη συνέχεια στη μέση.
Προσθέτουμε στο μπολ τα βρασμένα ζυμαρικά, το mix τυριών, το τυρί κρέμα, το ζαμπόν και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά της γέμισης.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ακουμπάμε μια πίτα.
Ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση, την απλώνουμε καλά με το κουτάλι σε όλη την πίτα, τοποθετούμε από πάνω άλλη μια πίτα, και πασπαλίζουμε με άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτες.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τοποθετούμε την πίτα σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα