Σουτζουκάκια σμυρνέικα με ψιλοκομμένες τομάτες

25.02.2021 / 19:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
soutzoukakia-MIKRI-430x575

Υλικά
500 γρ. κιµά µοσχαρίσιο (σπάλα)
3 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες
½ κουτ.γλυκού. κύµινο
2 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
3 φέτες ψίχα µπαγιάτικου ψωµιού
ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
αλάτι
Για τη σάλτσα
500 γρ. Ψιλοκομμένες Τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
1 φλιτζάνι λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
2 κουτ. σουπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1½ φλιτζανι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκοµµένες
µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
αλάτι


Διαδικασία
Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουµε τον κιµά, το σκόρδο, το κύµινο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο µπολ µουσκεύουµε τις φέτες το ψωµί στο κρασί για 2΄-3΄, τις στύβουµε πολύ καλά και τις ρίχνουµε στο µείγµα του κιµά. Ζυµώνουµε καλά το µείγµα για 4΄-5΄ µέχρι να γίνει οµοιόµορφο. Οση ώρα το ζυµώνουµε, µουσκεύουµε τακτικά τα χέρια µας στο κρασί έτσι ώστε το µείγµα να απορροφά σταδιακά την υγρασία και να γίνει ακόµη πιο αφράτο. Πλάθουµε κεφτεδάκια ελαφρώς µεγάλα και µακρόστενα (περίπου 30 γρ. το καθένα).

Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουµε µπόλικο ελαιόλαδο ώσπου η στάθµη να φτάσει τα 3 εκ. σε ύψος. Το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά και όταν κάψει τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4΄-5΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα. Στραγγίζουµε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι βάζουµε την Ψιλοκομμένες Τομάτες ΓΚΡΕΚΑ, τις λιαστές ντοµάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και βράζουµε για 10΄. Προσθέτουµε τα σουτζουκάκια και συνεχίζουµε το βράσιµο για 4΄-5΄.

Σερβίρουµε µε ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα