Ταρτάκια με μανιτάρια και καπνιστό τυρί

25.02.2021 / 13:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tartakia-500-960x480

Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μία υπέροχη συνταγή, διαφορετική από τις εορταστικές με πρωταγωνιστή το κρέας. Φτιάξτε λοιπόν ταρτάκια με μανιτάρια και καπνιστό τυρί.

Υλικά

2 φύλλα ζύμης τάρτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8-10 λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
500 γραμμ. πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
10 φέτες μπέικον
280 γραμμ. καπνιστό τυρί
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
5 αυγά
Αλάτι
100 γραμμ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
Βούτυρο για τα ταρτάκια

Διαδικασία

Βουτυρώνετε τα σκεύη για τα ταρτάκια και απλώνετε τη ζύμη. Πιέζετε με τα δάχτυλά σας, ώστε να καθίσει ομοιόμορφα. Κόβετε όση ζύμη περισσεύει από το σκεύος με ένα μαχαίρι. Το κάθε φύλλο βγάζει 4 ταρτάκια. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον στο βούτυρο (100 γραμμ.), στη συνέχεια βάζετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τέλος το πράσο.

Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και μοιράζετε στα ταρτάκια όπου έχετε στρώσει τη ζύμη. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το κεφαλοτύρι και περιχύνετε πάνω από τη γέμιση, προσθέτετε σε κυβάκια το καπνιστό τυρί. Ψήνετε για 25-30’ στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα