Ρεβιθοκεφτέδες ή αλλιώς φαλάφελ

10.05.2021 / 9:33
falafel-keftedes-500-960x480

Η συνταγή για φαλάφελ του Πέτρου Συρίγου, θα σας ξετρελάνει γιατί είναι πολύ αφράτοι, γευστικοί. Είναι η καλύτερη συνταγή αν είστε vegan!

Υλικά

500 γραμμ. ρεβίθια
1 μέτριο κρεμμύδι στον τριφτή
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
50 γραμμ. φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
Μια μικρή καυτερή πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι & πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό, σκεπάστε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό 3 φορές, μετά ξεπλύνετε τα ρεβίθια και στραγγίστε. Βάλετε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο ψυγείο μέσα σε ένα σουρωτήρι.

Βάλτε τα πλυμένα και στραγγισμένα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την καυτερή πιπεριά και τα μπαχαρικά (κύμινο και ξερό κόλιανδρο).

Ανακατέψτε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και, μετά από 2 λεπτά, για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και βάλετε την στο ψυγείο για 1 ώρα.

Θερμάνετε το λάδι στους 170. Αφαιρέστε το μείγμα από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τα βρεγμένα χέρια σας, πλάσετε σε μπάλες 2 πόντων. Τηγανίστε τα φαλάφελ, 4-6 κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα με ένα χρυσαφί χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.

Μεταφέρετε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι. Σερβίρετε τα με πίτες και σάλτσα ταχίνι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα