Παρασκευή, 4.12.2020, 7:21 μμ

Πώς να φτιάξετε σπιτική μερέντα

06.11.2020 / 9:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
merenta

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Yλικά

  • 225 γρ. φουντούκια
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  2. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  4. Τρίψτε καλά τα φουντούκια με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεφλουδιστούν.
  5. Τοποθετήστε τα σε έναν επεξερταστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια μάζα.
  6. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Συμπληρώστε με το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  8. Ρίξτε και το αλάτι και χτυπήστε για ακόμη 5 λεπτά.
  9. Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα (κατά προτίμηση λιωμένη) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λαχταριστή σπιτική μερέντα, με την υφή που θέλετε.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα